Voor 23:30 besteld, morgen in huis

Gratis verzenden Vanaf € 50,-

Rijk aanbod in educatief speelgoed

Koop nu, betaal later

OVER ONS

Wat leuk dat je onze site bezoekt, wij van speedcube.nl doen er alles aan om voor iedereen een makkelijke en leuke winkel ervaring te creëren van het moment dat de bestelling geplaatst wordt tot het moment van bezorging.

We zijn inmiddels alweer een aantal jaar bezig en groeien nog steeds.
Hieronder zie je een kleine tijdlijn met daarin onze hoogtepunten per jaar.

2015

Zo is het allemaal begonnen… speedcube.nl werd geboren! Puur vanuit ontspanning, hobby, interesse in nieuwe dingen is deze webshop opgezet. Dave had totaal geen ervaring met het bouwen van een webshop, maar was nieuwsgierig en begon gewoon. Dit begon met een webshop van maar 20 verschillende speedcubes. Tsja je moet ergens beginnen! Er werd een vitrinekastje gekocht van 40x28x180 cm en deze werd in de slaapkamer neergezet om de producten netjes in op te bergen. In deze periode verstuurden we 1 à 2 pakketjes per maand en brachten we deze zelf naar een PostNL punt. Als er dan een bestelling was verkocht en deze moest verstuurd worden, pakten we gewoon een oud doosje van eerder ontvangen producten en deden we het daar in..

Opgezet vanuit een hobby, op een zolderkamer,
en uitgegroeid tot een volwaardige webshop!

2015
2016
Het uitbreiden van het assortiment ging razendsnel. Inmiddels hadden we meer dan 100 verschillende soorten speedcubes! Nu werd er natuurlijk ook veel meer besteld en werden er meerdere bestellingen per week verstuurd. Alles ging nog steeds handmatig. Zo maakten we zelf de verzendetiketten aan en brachten we de pakketten elke dag na 17:00 naar een PostNL punt. De tijd was nu ook aangebroken op de producten in een mooi nieuw doosjes te versturen.
2016
2017
Inmiddels werd de ambitie steeds groter om een uitgebreide webshop te creëren en gingen we dus uitbreiden. Niet alleen met speedcubes, maar ook met ander specialistisch speelgoed. Zo werden de yoyo’s en breinbrekers toegevoegd aan het assortiment. Op dat moment stonden alle kasten en ruimtes waar we voorraad konden plaatsen vol met alle artikelen uit de webshop. Dit kon zo niet langer! Toen zijn er plannen gemaakt om de complete zolder te gaan slopen en een dakkapel van 6 meter diep en 5 meter breed te laten plaatsen (30m2) om op deze manier zoveel mogelijk opslag te genereren. De bestellingen kwamen nu dan ook dagelijks binnen en zijn toen het verzendproces gaan automatiseren.
2017
2018
Het moment was daar.. de dakkapel werd geplaatst! In deze ruimte hebben wij allemaal stellingen geplaatst. Er werd een systeem bedacht om alle artikelen netjes neer te zetten, waardoor alles makkelijk te pakken was voor de bestellingen. De vervoerder van DHL kwam nu dagelijks langs om de bestellingen op te halen. Dit kon omdat de bestelvolumes inmiddels groot genoeg waren geworden. Hierdoor konden we ook weer een stap zetten in de goede richting.. Er werd namelijk een nieuwe webshop gebouwd door een bedrijf, die dus een stuk professioneler was.
2018
2019
Om ons assortiment uit te kunnen breiden en nieuwe ideeën op te doen, zijn we naar de grootste speelgoedbeurs in Duitsland gegaan, Spielwarenmesse genoemd. Hier zijn we in contact gekomen met modelbouw. Zowel in het hout als in metaal. Dit had gelijk onze interesse en dit hebben we dan ook gelijk toegevoegd aan het assortiment. Inmiddels was ook de zolder te klein geworden als opslag voor de artikelen en zijn we in juli verhuisd naar een bedrijfsruimte met meer dan 210m2. Hierdoor hebben wij ook besloten om de overstap te maken naar de service van PostNL.
2019
2020
Zoals iedereen wel weet, werd de hele wereld getroffen door COVID-19. Niemand wist precies wat er aan de hand was en de mensen bestelden ontzettend veel online! De webshops werden daadwerkelijk overspoeld met bestellingen. Ook wij hebben dit jaar alles op alles gezet om de bestellingen te kunnen verwerken en hebben dan ook meer dan 25.000 bestellingen verwerkt. Het werd ons duidelijk dat de huidige manier van het opslaan van goederen en de verwerking hiervan niet bestand was voor de toekomst.
2020
2021
We begonnen met bedenken van een structurele oplossing voor het opslagprobleem en de verwerking. Na 6 maanden overleg met PostNL, hebben we onze partner in PostNL fulfilment gevonden. De oplossing? Vanaf 22 juli 2021 is de complete voorraad verhuisd naar een geautomatiseerd magazijn. Dit heeft onze grootst zorgen (opslag & verwerking) gelijk opgelost. We kunnen nu volop groeien met onze webshop! Dit betekende voor ons ook dat we weer een nieuwe webshop wilde creëren. Deze moest nog gebruiksvriendelijker worden, geheel geactualiseerd aan de tijd van nu!
2021
2022
Dit heeft er in geresulteerd dat wij in 2022 tijd kregen voor het aanpakken van andere elementen voor onze webshop. Zo voldoen wij aan alle eisen van het Thuiswinkel Waarborg certificaat en mogen wij deze ook tonen. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat wij vertrouwen uitstralen naar onze klanten. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het reviewsysteem van Kiyoh te plaatsen op onze webshop. Hier kunnen klanten hun eigen review schrijven, nadat zij een aankoop hebben gedaan. Voor ons blijft het natuurlijk het allerbelangrijkste om op zoek te gaan naar de leukste producten die passen bij onze webshop. Zo hebben wij de categorie ‘puzzels’ toegevoegd en verkopen wij onder andere unieke houten puzzels. Misschien ben je ons ook al vaker tegengekomen via de social media kanalen. Hier zijn we namelijk dit jaar ook actief mee bezig geweest.
2022

Voor 23:30 besteld,
morgen in huis

Gratis verzenden
Vanaf € 50,-

Rijk aanbod in
educatief speelgoed

Koop nu,
betaal later

Menu

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.