Voor 23:30 besteld, morgen in huis

Gratis verzenden Vanaf € 50,-

Rijk aanbod in educatief speelgoed

Koop nu, betaal later

 

Veel bekeken

UNIDRAGON
 49,95 99,90

Legpuzzels

294 resultaten gevonden

Sorteren op:
Filteren op prijs
Filteren op prijs - slider
Filteren op prijs - inputs
Merken
Merken
Meer
Accessoires
Accessoires
Kleur
Kleur
Meer
Type
Type
Meer
WCA puzzels
WCA puzzels
Onze Keuze
Onze Keuze
Magneten
Magneten
Meer
Bundels
Bundels
Accessoires
Accessoires
Kleur
Kleur
Meer
Materiaal
Materiaal
Bundels
Bundels
Onze keuze
Onze keuze
Type
Type
Aantal spelers
Aantal spelers
Hersenkrakers
Hersenkrakers
Onze keuze
Onze keuze
Doelgroep
Doelgroep
Metriaal
Metriaal
Meer
Dieren
Dieren
Meer
Doelgroep
Doelgroep
Incl. lijm
Incl. lijm
Incl. verf
Incl. verf
Lijm gebruiken
Lijm gebruiken
Mechanisch
Mechanisch
Materiaal
Materiaal
Personage
Personage
Voertuigen
Voertuigen
Meer
Doelgroep
Doelgroep
Kleur
Kleur
Meer
Leeftijd
Leeftijd
Type
Type
Meer
Onze keuze
Onze keuze
Kleur
Kleur
Meer
Formaat
Formaat
Effect
Effect
Meer
Collectie
Collectie
Meer
Doelgroep
Doelgroep
Leeftijd
Leeftijd
Aantal stukjes
Aantal stukjes
Meer
Onze keuze
Onze keuze

294 resultaten gevonden

Legpuzzels kopen

Wil jij een legpuzzel aanschaffen als leuk cadeau of gewoon voor jezelf om weer bezig te blijven? Speedcube.nl heeft een breed assortiment aan legpuzzels waarmee je wel even zoet bent! In onze webshop kun je namelijk alle kanten op. Je ze vinden van verschillende merken, in diverse categorieën en in verschillende groottes. Bekijk bijvoorbeeld onze puzzels van Jan van Haasteren en Wasgij. Op deze manier vind je het exemplaar waar jij naar op zoek bent zeker! Ben je namelijk een beginnende puzzelaar of wil je er een die niet al te moeilijk is voor een kind, dan kun je het beste beginnen met een legpuzzel met weinig stukjes. Op deze manier kun je namelijk het overzicht nog redelijk houden en is het niet zo moeilijk om alle stukjes bij elkaar te vinden. Zo zijn er dus legpuzzels voor zowel kinderen als volwassenen. We leggen je uit wat het het verschil is en waar je als kind of volwassene het beste voor kunt kiezen!

Legpuzzels voor kinderen

Legpuzzels die voor kinderen bestemd zijn, bestaan vaak uit minder stukjes en hebben een leuk kinderlijk plaatje. Daarnaast bestaat het plaatje vaak ook niet uit details. Op die manier is het voor een kind niet heel moeilijk om ten eerste het overzicht te houden, maar ook om alle stukjes bij elkaar te vinden. Hier kun je dus wel in opbouwen. Begin dan ook met een relatief makkelijke puzzel en bouw steeds meer op naar meer stukjes en moeilijkere plaatjes.

Het leggen van een puzzel is voor een kind niet alleen een leuke bezigheid. Kinderen leren namelijk op deze manier ook het overzicht te houden en trainen hun hersenen op deze manier. Ze vinden steeds sneller verbindingen en kunnen steeds sneller een legpuzzel in elkaar zetten.

Daarbij kunnen kinderen zo ook leuk samen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes of broertjes en zusjes. Zo komen ze beter met elkaar in contact, maar leren ze ook samenspelen en samenwerken met anderen. Voor kinderen kan een legpuzzel in elkaar zetten dus heel leerzaam zijn, zonder dat ze het doorhebben!

Legpuzzels voor volwassenen

Natuurlijk zijn kinderen niet de enige waar een legpuzzel voor bestemd is. Zo zijn er ook voor volwassenen genoeg exemplaren om uit te kiezen. Eigenlijk geldt voor volwassenen dan ook hetzelfde als hierboven is uitgelegd. Ben je nog niet echt een puzzelaar en heb je er nog niet zoveel ervaring mee? Dan kun je beter eerst beginnen met een makkelijker exemplaar uit het assortiment van Speedcube.nl. Dat betekent minder stukjes en minder details in de afbeelding. Op deze manier kun je steeds beter worden en opbouwen naar een moeilijkere puzzel. Uiteraard kun je ook meteen gaan voor een grote puzzel die juist wel wat moeilijker is. Je zal dan wat langer bezig zijn, maar als dat juist hetgene is wat je wil, dan is er geen reden om de moeilijkheidsgradaties op te bouwen.

Ook voor volwassenen zijn legpuzzels erg leerzaam. Je leert hier namelijk het overzicht mee houden en steeds sneller verbanden zien. Op werkgebied en andere aspecten in het dagelijks leven kun je deze vaardigheden dan weer toepassen. Ook is het heel rustgevend en maak je je hoofd even leeg. Wanneer je bezig bent met een legpuzzel kun je je gedachten even laten gaan en nergens aan denken. Echt een moment om even tot rust te komen dus.

Daarnaast is het voor volwassenen ook een moment om je te verbinden met je kinderen. Als je ze wat vaker niet ziet, omdat ze druk zijn met school en nieuwe vrienden maken, is dit het ideale moment om weer met elkaar te verbinden en te vragen hoe het gaat op school bijvoorbeeld. Zo kom je beide tot rust en spendeer je ook tijd met je familie!

Waarom zou je dus een legpuzzel leggen?

Allereerst word je er creatief van. Je gaat steeds meer en steeds sneller de verbanden zien. Niet alleen ben je zo sneller klaar met het in elkaar zetten van een legpuzzel, maar ook is het leuk om te zien dat je vaardigheden vooruit gaan en om te zien dat je verbanden ziet, zonder er echt bij stil te staan. Daarbij is het heel leuk om dit met vrienden of familie te doen. Je brengt zo tijd door met elkaar terwijl je ook bezig blijft. Met deze bezigheid ben je dus aan het leren, trainen en tijd door aan het brengen met vrienden en familie. En dat terwijl het verder geen moeite kost om ermee bezig te zijn!

Ga de uitdaging van een legpuzzel aan!

Kies direct een legpuzzel uit die bij jou past, of bij degene voor wie je hem wil kopen. Heb je nog nooit een gepuzzeld en wil je er beter in worden? Dan kun je het beste opbouwen. Begin met minder stukjes en een minder moeilijk plaatje. Vervolgens kun je dit steeds meer uitbreiden en uiteindelijk naar bijvoorbeeld een speciale puzzel gaan om het jezelf echt moeilijk te maken. Bij Speedcube.nl kun je dan ook allerlei verschillende soorten afbeeldingen vinden om het nog leuker te maken om ermee bezig te zijn. Kies uit de categorie die het meeste bij jou past. Ben je op zoek naar nog meer uitdaging? Dan kun je bij ons zelfs een 3D puzzel uitkiezen!

Wij bieden puzzels van 0 – 499 stukjes, 500 – 999 stukjes, 1000 stukjes, 1500 stukjes, 2000 stukjes, 3000 stukjes en 4000 stukjes!

Voor 23:30 besteld,
morgen in huis

Gratis verzenden
Vanaf € 50,-

Rijk aanbod in
educatief speelgoed

Koop nu,
betaal later