Wat is de beste rubiks kubus?

De laatste jaren zijn het aantal Rubiks kubussen extreem toegenomen. Zo heb je een Rubiks kubus van 2×2, 3×3, 4×4, 5×5 en nog veel meer. De grootste kubus is namelijk 33×33 en wordt ook wel de magic cube genoemd. Deze rubiks kubus is gemaakt door Gregoire Pfening uit Frankrijk en bevat 6153 onderdelen die kunnen bewegen. Wat natuurlijk heel knap is, aangezien de meeste mensen al moeite hebben met een Rubiks kubius van 3×3. Vaak wordt er vanuit gegaan dat een duurdere Rubiks Kubus makkelijker op te lossen is. Dat is echter niet zo, wel zijn er rubiks kubussen die makkelijker te draaien zijn dan andere kubussen. Alleen wat is de beste Rubiks Kubus? We gaan er hieronder dieper op in!

Factoren voor een goede Rubik’s Kubus

Zoals hierboven gezegd zijn er de afgelopen jaren steeds meer speedcubes bijgekomen. Echter zijn ze niet allemaal van goede kwaliteit. Doordat er zo’n breed aanbod van verschillende rubiks cubes zijn, zijn er ook veel kubussen van slechte kwaliteit. Echter kan je de kwaliteit van een Rubiks Kubus testen op de volgende factoren:

  • Soepel draaien zonder haperingen
  • Weinig geluid
  • Goede kwaliteit stickers (blijft goed zitten en hebben felle kleuren)
  • Nauwkeurigheid

Daarnaast is ook belangrijk om te kijken naar de draaisnelheid van een rubiks kubus. Dit is vooral belangrijk als je bezig bent met speedcubing. Bij speedcubing is het doel om de rubik’s kubus zo snel mogelijk op te lossen. Als je een kubus hebt met hoge draaisnelheid zal je een stuk sneller zijn dan als de kubus blokkeert of hapert. Ook heb je speciale Rubiks kubussen met een magneet erin. De magneten zorgen ervoor dat de vlakken van de kubus bij elke slag makkelijker op de juiste plek terecht komen. Het voordeel daarvan is dat je tijdens het draaien niet zo snel te ver doorschiet.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de moeilijkheidsgraad van de rubiks kubus bij aanschaf. Wil je bijvoorbeeld een makkelijkere cube dan is een 2×2 kubus misschien een idee of wil je een lastigere dan is een kubus met verschillende vormen of meerdere vakjes wat voor jou. Ons assortiment gaat zelfs tot kubussen van 17×17!

De perfecte rubiks kubus

De perfecte rubiks kubus is er eigenlijk niet. Het hangt namelijk erg af van de wensen van de koper. Wel kan je kijken naar bepaalde factoren of de kwaliteit van de kubus ook echt goed is. Gelukkig verkoopt Speedcube alleen hoge kwaliteit rubiks kubussen. Echter zijn dit de top 5 Rubik kubussen die voor het speedcube wordt gebruikt:

  1. MoYu RS3M
  2. GAN 11 M Pro
  3. MoYu Meilong M serie
  4. GAN 251 M 
  5. MoYu RS3M Maglev

De beste rubiks kubus

De beste rubiks cube is naar ons idee de GAN 11 M Pro Speedcube. Deze kubus loopt soepel en speelt fijn. Echter is het geheel afhankelijk van jouw voorkeur welke nu écht de beste is. Het belangrijkste voor cubing is dan ook dat de kubus soepel draait, zonder haperingen. Hoe duurder, hoe beter is in deze dus niet per se het geval!

Lees ook over hoe je een rubiks kubus moet oplossen en hoe je een speedcube soepel maakt!


Fotocredits: Unsplash

Meer blogs

Puzzels geheugen vaardigheden verbeteren kinderen

Hoe puzzels de geheugen vaardigheden van kinderen versterken

Puzzels hebben vele voordelen voor zowel jong als oud. Aangezien kinderen in de bloei van hun leven zijn, wil je ze de juiste handvatten bieden. Puzzelen is de ideale manier om onder andere op verschillende de geheugenvaardigheden te versterken bij kinderen....

Waarom is puzzelen goed voor ouderen?

Puzzelen is een bezigheid die al heel wat jaren oud is. Het is een activiteit waar men zich van jong tot oud mee bezig houdt. Puzzelen staat vooral bekend omdat het een leuke activiteit is om te doen, maar dat...

Hoe los je een breinbreker op?

Een breinbreker oplossen kan erg leuk zijn, maar soms kun je echt even helemaal vastlopen en kom je echt niet meer verder. Dit kan erg frustrerend zijn, omdat je het liefst niet wilt stoppen zonder dat je een oplossing hebt...

Menu